Fans of the Galaxy: Star Wars Fan Sergisi

Dünyanın En Geniş Kapsamlı Star Wars Koleksiyonu ‘‘Fans of the Galaxy: Star Wars Fan Sergisi’’ 1 Ekim 2023-4 Şubat 2024 tarihleri arasında Istanbul Sinema Müzesi’ndeydi.

Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, İstanbul Sinema Müzesi'ne konuk oldu. 40 yıl boyunca bir araya getirilen 600’den fazla parçadan oluşan hayran koleksiyonu, Star Wars evrenini sergiye taşıdı.

İlk serisi 1977 yılında yayınlanan Star Wars yapımları ile paralel olarak ilerleyen Galaksinin Fanları Sergisi, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz objeleri içeriyor. Sergi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. Orijinal ürünlerin yanı sıra yüzlerce benzersiz koleksiyon parçası, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekanlar ve çok daha fazlası 4 ay boyunca İstanbul Sinema Müzesi geçici sergi alanında ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sundu.